Pagina 1 van 87  >  >>

maandag 14 apr 2014
Bron:  HLN / KANSAS CITY STAR - foto: Minstens drie doden bij schietpartij in Kansas [Belga]

Minstens drie doden bij schietpartij in Kansas [Belga]In Kansas zijn bij schietpartijen in twee joodse centra gisteren drie doden gevallen. De politie heeft een 73-jarige verdachte met banden met de Ku Klux Klan aangehouden. Hij is een bekende van de politie.

Volgens de eerste berichten zijn er mogelijk racistische motieven die ten grondslag liggen aan de schietpartij. Volgens een Amerikaanse actiegroep is de verdachte een notoire antisemiet, die al een tijdje bekend was bij de organisatie. Hij is lid van de Ku Klux Klan en heeft daar eerder een leidende rol gespeeld.

De Joodse gemeenschap van België is diep geschokt door de tragische schietpartij in de Amerikaanse staat Kansas. De laffe daad die juist voor Pessach plaatsvond bedroeft ons allen en het FORUM biedt haar diepste gevoelens van medeleven aan de families van de slachtoffers. ...


maandag 14 apr 2014
Bron:  FJO - Raphael Werner - foto: Wouter Beke, voorzitter CD&V [Bart Dewaele]

Met  de volgende verkiezingen in het vooruitzicht werd donderdag jl. de joodse gemeenschap van Vlaanderen, vertegenwoordigd door een afvaardiging van het FORUM der Joodse Organisaties, ontvangen door de heer Wouter Beke, voorzitter van de CD&V.

Tijdens het openhartig en positief onderhoud werden onderwerpen behandeld zoals de evolutie van de maatschappij in het algemeen, perspectieven voor de toekomst, naast specifiek joods gerichte onderwerpen zoals antisemitisme, opvoeding, veiligheid, erkenning van de joodse slachtoffers van WOII, en BDS Anti-Israël boycot.

De voorzitter van de CD&V nam  deze onderwerpen absoluut ter harte en verzekerde dat hij deze standpunten zeker zal verdedigen bij de vorming  van de volgende regering.


vrijdag 11 apr 2014
Bron:  Francetv - foto: Alain Finkielkraut thuis in Parijs, november 2013 [PIERRE VILLARD / SIPA]

Alain Finkielkraut thuis in Parijs, november 2013 [PIERRE VILLARD / SIPA]Le philosophe Alain Finkielkraut entre à l'Académie française

Alain Finkielkraut a été élu avec 16 voix pour et 8 contre. Son entrée dans cette célèbre institution a suscité la polémique.

Le philosophe Alain Finkielkraut a été élu à l'Académie française, jeudi 10 avril. Il a obtenu 16 voix, tandis que 8 voix se sont opposées à son entrée, selon Le Point et Le Figaro. L'intellectuel bénéficiait de nombreux soutiens avant l'élection, parmi lesquels Pierre Nora, Jean d'Ormesson ou Max Gallo. Il avait même remporté le prix de l'essai de l'Académie 2010 pour Un cœur intelligent. ...


vrijdag 11 apr 2014

Het FORUM der Joodse Organisaties
wenst u allen
Chag Pessach Sameach

Click hier voor de video op YouTube
van "Maccabeats perform Les Miserables, the Pesach version!"

 

The FORUM of Jewish Organizations wishes you all  Chag Pessach Sameach


donderdag 10 apr 2014
Bron:  7sur7 - foto: screenshot YouTube

screenshot YouTubeUne start-up israélienne a annoncé mardi travailler à la mise au point d'une batterie ultra-performante capable de recharger un smartphone en 30 secondes. Ce prototype de batterie utilise des composants naturels capables d'augmenter considérablement la puissance des électrodes contenues dans les batteries des téléphones portables, a expliqué à l'AFP Doron Myersdorf, le PDG de la start-up StoreDot, dont le siège est à Tel-Aviv.

"Nous avons modifié la surface des électrodes avec des nanoparticules biologiques, appelées peptides (de la famille des protéines, NDLR) pour modifier les réactions chimiques des électrodes et dégager une énergie supplémentaire", a-t-il ajouté.

Ce prototype, présenté dans une vidéo mise en ligne sur YouTube (voir ci-dessous) s'accroche sur le téléphone, qui se recharge alors en 30 secondes. ...


donderdag 10 apr 2014
Bron:  FJO

antisemitische graffiti metro PlantinHet Forum der Joodse Organisaties kreeg melding van antisemitische graffiti in het pre-metrostation Plantin aan de Mercatorstraat (zie foto)

Wij hebben dit aan de politie gemeld en dit zal zo spoedig mogelijk worden onderzocht.

Er wordt een klacht voor antisemitische graffiti ingediend. De graffiti zal uiteraard spoedig door de Stadsdiensten verwijderd worden.

Dank aan de opmerkzaamheid van onze antwerpse medeburgers.
Indien u gelijkaardige feiten opmerkt, mag u dit altijd aan ons melden.


donderdag 10 apr 2014
Bron:  GVA - Foto: De Vilvoordse U.U. poseert met een automatisch wapen op haar Facebookprofiel met op de achtergrond de vlag van de terreurbeweging Isis [GVA]
Foto GVA: De Vilvoordse U.U. poseert met een automatisch wapen op haar Facebookprofiel met op de achtergrond de vlag van de terreurbeweging IsisMinstens vijf moslima's uit Antwerpen zijn vertrokken naar het oorlogsfront in Syrië. De families reageren geschokt op het vertrek. Het is zeer uitzonderlijk dat vrouwen uit ons land in groep naar Syrië afzakken.
De moslima's die naar Syrië zijn vertrokken, zijn meerderjarige Marokkaanse Antwerpenaars tussen 18 en 21 jaar. Een van hen is een Belgische die zich heeft bekeerd tot de islam.

Het nieuws komt als een verrassing, want de voorbije maanden was het windstil op het vlak van vertrekkers naar Syrië. Veel mannelijke strijders keerden de voorbije maanden zelfs uit eigen beweging terug naar België.

Naar eigen zeggen gaan de jonge vrouwen naar het oorlogsgebied als hulpverleners, vooral om kinderen te helpen. Maar die verklaring trekken experts in twijfel. "Quasi zeker gaan ze er huwen met Syriëstrijders. Alleen als vrouw ginder verblijven kan niet." ...


dinsdag 8 apr 2014
Bron:  Israëlische Ambassade voor België en Luxemburg - foto: Premier Benjamin Netanyahu
Israëlische Premier Benjamin NetanyahuOpmerkingen van Eerste minister Netanyahu bij het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering

Op zondag 6 april heeft Eerste minister Benjamin Netanyahu bij het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering volgende opmerkingen gemaakt:

"De voorbije maanden heeft de staat Israël onderhandelingen gevoerd met de Palestijnen om een vredesovereenkomst te bereiken. Israëli's willen vrede, oprechte vrede waarbij onze vitale nationale belangen worden gewaarborgd met veiligheid als eerste en belangrijkste. Tijdens de gesprekken hebben we moeilijke stappen gezet en onze bereidheid getoond bij het blijven doorvoeren van moeilijke beslissingen - ook in de komende maanden - om tot een raamwerk te komen dat uitzicht biedt op een beëindiging van ons conflict. Net op het ogenblik dat we in dit raamwerk konden stappen voor de voortzetting van de onderhandelingen heeft Abu Mazen zich gehaast om te verklaren dat hij niet bereid is zelfs nog maar te praten over een erkenning van Israël als nationale staat van het Joodse volk; iets wat we duidelijk maakten tegen zowel de president van de Verenigde Staten als tegen andere wereldleiders. ...


Pagina 1 van 87  >  >>

 

Doelstellingen

 • Bestrijding van racisme, antisemitisme en xenofobie, onder gelijk welke vorm;  aanmoedigen van verdraagzaamheid en bevorderen van wederzijds begrip onder alle volkeren;
 • Steunen van maatregelen die de veiligheid van de joodse gemeenschap - haar leden, haar
  organisaties en haar instellingen - moeten verzekeren;
 • Bevorderen van de solidariteit met de Staat Israël, toevluchtsoord voor alle vervolgde en bedreigde
  joden en joodse gemeenschappen;
 • Steun en hulpverlening aan alle joden en joodse gemeenschappen waar ook ter wereld, die omwille
  van hun afkomst vervolgd en bedreigd worden;
 • Samenwerking met het Centraal Israëlitisch Consistorie van België, vertegenwoordigend lichaam
  van de Israëlitische Gemeenten in België;
 • Verdediging en bevordering van het nationaal en internationaal joods historisch, cultureel en religieus erfgoed;
 • Bevorderen van de verstandhouding en het onderling begrip binnen de joodse gemeenschap.

Contact

Forum der Joodse Organisaties

Lange Herentalsestraat 48
BE 2018 Antwerpen
Tel: +32 (0) 3 231 58 48
Fax: +32 (0) 3 232 52 62

debug_display($entry);